Korman Ladder Tool

General debates and discussion about the Guild of Writers and Age creation

Re: Korman Ladder Tool

Postby J'Kla » Sun Jun 17, 2018 2:10 pm

OK that was the time I had a set of ladders linked by parenting to an empty so I could duplicate them then move them and rotate them as a block by manipulating the empty.

I found that if I ditched the parenting moved everything onto one layer then did a duplicate and move manually I was able to achieve the same function but without the accuracy of placement I would have had using an empty as a parent.

I then had loads of re positioning to do manually but with the structure now built I won't be needing any of that till I start reworking Noidrocca.

So any fix will still be useful just not imediately.
User avatar
J'Kla
 
Posts: 911
Joined: Wed Feb 20, 2008 3:16 pm
Location: Geordieland UK

Re: Korman Ladder Tool

Postby Sirius » Sun Jun 17, 2018 2:35 pm

Glad I could help ! :)

And some technical gibberish about the issue (because I like technical gibberish):
Show Spoiler
User avatar
Sirius
 
Posts: 1111
Joined: Mon Jul 26, 2010 4:46 am
Location: France

Re: Korman Ladder Tool

Postby Deledrius » Sun Jun 17, 2018 2:50 pm

Ah, so it's an optimization issue. I understand now. Thanks for the clarification.

J'Kla wrote:OK that was the time I had a set of ladders linked by parenting to an empty so I could duplicate them then move them and rotate them as a block by manipulating the empty.

They're created as a Blender Group to make it easy and safe to move them without breaking them.
User avatar
Deledrius
Gehn Shard Admin
 
Posts: 1216
Joined: Mon Oct 01, 2007 1:21 pm

Re: Korman Ladder Tool

Postby J'Kla » Mon Jun 18, 2018 12:06 am

Deledrius wrote:
J'Kla wrote:OK that was the time I had a set of ladders linked by parenting to an empty so I could duplicate them then move them and rotate them as a block by manipulating the empty.

They're created as a Blender Group to make it easy and safe to move them without breaking them.


My ladders had a lintel across the top two side rails two side rail crowns a back panel a label with a number in D'ni a set of rungs as a single object and there were 23 of them. And I was duplicating them two more times to make a total of 69 ladders ;)

This is a problem of my own creation the fact they are a group makes it easy to duplicate any one of them but when I wanted to duplicate and rotate all 23 and do that to a very specific location I figured parenting everything to an empty was a sound method.

This parenting was the source of my problems.

I am not blaming anyone and it's not really an issue that needs any immediate sort of fix I went down a particular rabbit hole and I just wanted others to know that there was a rabbit hole there to be avoided.

My work around worked for me and it meant I had to spend an extra couple of hours manipulating my blend file.
User avatar
J'Kla
 
Posts: 911
Joined: Wed Feb 20, 2008 3:16 pm
Location: Geordieland UK

Re: Korman Ladder Tool

Postby Deledrius » Mon Jun 18, 2018 9:20 am

Ah, right, I forgot you were working with already-built geometry. :)
User avatar
Deledrius
Gehn Shard Admin
 
Posts: 1216
Joined: Mon Oct 01, 2007 1:21 pm

Previous

Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests