Korman 0.07 Released

News pertaining to the site and the forums, as well as guild discussions and events in the world of Uru.

Re: Korman 0.07 Released

Postby Deledrius » Tue Oct 16, 2018 12:19 pm

I haven't tried it myself as my main Linux system hasn't been used in a while, but it should be possible to use Korman with Blender 2.79b.

You'll need to build a couple of libraries manually, though. Build and install libHSPlasma (along with PyHSPlasma in that project), and then you'll also need to build korlib which comes with Korman. I'm not sure where that needs to go on Linux, but if Blender is using your system Python, then putting it in your system Python's site-packages folder should be sufficient. After that, I expect it would just be a matter of copying the Korman plugin folder into your local Blender's .blender/scripts/addons folder.
User avatar
Deledrius
Gehn Shard Admin
 
Posts: 1197
Joined: Mon Oct 01, 2007 1:21 pm

Re: Korman 0.07 Released

Postby J'Kla » Tue Oct 16, 2018 2:15 pm

Hoikas hit it on the head Korman is not compatible with Blender 2.76b and that is the Blender version that loads to my Linux laptop.

Having Korman is no big deal I was just wondering if I could have Korman on that laptop as it is I use it for other jobs that don't require Korman.
User avatar
J'Kla
 
Posts: 900
Joined: Wed Feb 20, 2008 3:16 pm
Location: Geordieland UK

Re: Korman 0.07 Released

Postby Deledrius » Tue Oct 16, 2018 2:43 pm

If you do end up wanting to give it a whirl, you could try manually installing Blender 2.79b for Linux. :)
User avatar
Deledrius
Gehn Shard Admin
 
Posts: 1197
Joined: Mon Oct 01, 2007 1:21 pm

Re: Korman 0.07 Released

Postby J'Kla » Tue Oct 23, 2018 3:05 am

I have hit a bug with Korman 0.07 It involves Exporting and Nodes not being recognised.

I swapped back to Korman 6 and the Blend file exports sweet as a nut.

I will get you details soon but work just threw something in my path.

Heads up though. Incoming
User avatar
J'Kla
 
Posts: 900
Joined: Wed Feb 20, 2008 3:16 pm
Location: Geordieland UK

Re: Korman 0.07 Released

Postby J'Kla » Tue Oct 23, 2018 3:27 am

The whole thing is an edit for Avatar customisation Clothing change

Error Message on Export

Node Error.png
Node Error.png (18.51 KiB) Viewed 138 times


Node tree segment when Blend file viewed with Korman 0.06

Korman0.06 Node tree view.png
Korman0.06 Node tree view.png (31.17 KiB) Viewed 138 times


Same Node tree segment when Blend file viewed with Korman 0.07

Korman0.07 Node tree view.png
Korman0.07 Node tree view.png (54.85 KiB) Viewed 138 times


Obviously you can ignore the upper two nodes in the Korman 0.07 grab.

Get back to me if there is anything more your needing

Note no immediate rush for me as I can do most of my current needs with Korman 0.06 but figured a prompt Heads up was best. :)
User avatar
J'Kla
 
Posts: 900
Joined: Wed Feb 20, 2008 3:16 pm
Location: Geordieland UK

Re: Korman 0.07 Released

Postby Deledrius » Tue Oct 23, 2018 4:45 am

This is a known issue. Check the initial post in this thread. ;)

J'Kla wrote:Note no immediate rush for me as I can do most of my current needs with Korman 0.06 but figured a prompt Heads up was best. :)


You can continue using 0.07: just replace that non-upgraded node with a new, proper Trigger settings one and everything should be fine.
User avatar
Deledrius
Gehn Shard Admin
 
Posts: 1197
Joined: Mon Oct 01, 2007 1:21 pm

Re: Korman 0.07 Released

Postby Tsar Hoikas » Tue Oct 23, 2018 5:50 am

From the OP:

Tsar Hoikas wrote:Unfortunately, if you had any "Region Trigger Settings" nodes in your blend files, they will have to be completely recreated.
Image
User avatar
Tsar Hoikas
Councilor of Technical Direction
 
Posts: 1837
Joined: Fri Nov 16, 2007 9:45 pm
Location: South Georgia

Re: Korman 0.07 Released

Postby J'Kla » Tue Oct 23, 2018 6:27 am

Ok I installed Korman 0.07

Opened my blender file

Replaced the trigger node

Now the export works

My blend export is a new Personal.age

When I go to try it out I get a message telling me

Code: Select all

out of date & will be deleted

Personal_District_Default.prp
Personal_District_Textures.prp



Fortunately I have plenty of backup and have a Korman 0.06 version I can still use as a fallback.
User avatar
J'Kla
 
Posts: 900
Joined: Wed Feb 20, 2008 3:16 pm
Location: Geordieland UK

Previous

Return to Guild News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest